Ukratko prepričan tekst analize stanja i lečenja Covid Virusa od strane
Dr. Džozefa Merkole

 

Kompletnu informaciju na engleskom jeziku možete pročitati na veb sajtu “Dr.Mercola” u članku: “Could Hydrogen Peroxide Treat Coronavirus?

Članak doktora Merkole počinje sa polučasovnim videom, gde on, objašnjava detalje. 

Corona i H2O2

 

Može li jeftino i jednostavno lečenje kod kuće da izleči novel coronavirus, SARS-CoV-2? Dr.Tomas Livaj (Dr. Thomas Levy) tvrdi da može. Lek o kome pričamo je hidrogen peroksid, koji se koristi u vidu raspršenih kapljica, magle a upotrebom standardnog raspršivača. 

 

UKRATKO:

 • Terapija hidrogen peroksidom je jeftin i jednostavan način da se tretira većina virusnih bolesti disajnih organa.
 • Sve što vam je potrebno je jedan respirator (inhalator, raspršivač) sa maskom koja pokriva usta i nos, uobičajeni 3% hidrogen koji se može naći u svakoj kući, inače dostupan i u prodavnicama i apotekama u pakovanjima od 50ml, 100ml i td. Za nekoliko stotina dinara. Respirator
 • Hidrogen peroksid (H2O2) se sastoji od molekula vode (H2O) i ekstra atoma kiseonika. Kiseonik deaktivira virusne patogene tako što raskida virusnu strukturu.
 • Takodje, vaše imune ćelije proizvode hidrogen peroksid. Tako imuni sistem ubija zaražene ćelije. Ovo što mi dodajemo hidrogen, pomaže našim ćelijama da bolje obave njihovu prirodnu funkciju. 
 • Terapiju treba početi čim osetite prve simptome infekcije da bi je preduhitrili da se ne zahuhta. Hidrogen peroksid od 3% koji je dovoljno dobar za ovu svrhu, može se koristiti bez daljeg razblaživanja izmedju 10 i 15 minuta, 4 puta na dan, sve dok ne prodju simptomi. 

 

Gledaću, koliko mi vreme bude dozvolilo da prevedim deo po deo njegovog članka u sledećih nekoliko dana. A sada ću ukratko preneti nekoliko saveta Dr. Merkole kako da poboljšamo svoje zdravstveno stanje, podignemo imunitet, da se lakše odbranimo. Osim klasičnih saveta da redovno peremo ruke i nosimo rukavice ako treba da dodirujemo bilo šta na javnim mestima, ovo su njegovi saveti:

 

 • Obavezno provedite neko vreme na suncu zbog D vitamina,
 • Vitamin C je bitno konzumirati.
 • Jedite hranu bogatu vitaminima i minaralima,
 • Vežbajte svakodnevno,
 • Smanjite dnevno vreme za jelo. U 24 časa gledajte da jedete 8 časova pa i manje, sve do 4 časa dnevno. Znači ovde govori o postu od 20 do 16 časova dnevno. (Lično gledam da ne jedem od 13 do 16 časova dnevno. Ako vas interesuje kako, javite mi se preko Fejsbuka pa ću vam objasniti detaljnije.)
 • Obavezno se naspavajte.
 • Ne zaboravite da pijete vodu.

 

Ako dobijete temperaturu, to je način kako se organizam brani. Ako pijete lekove da skinete temperaturu, ne dozvoljavate organizmu da se brani. Dozvolite organizmu da se odbrani. 

 

Naravno, trebalo bi konsultovati vašeg lekara pre nekih od ovih koraka, naročito ako već bolujete od neke bolesti.

 

Dr.Merkola pominje i statistiku smrtnosti Corona Virusa 19.  Kaže da je većina preminulih u Kini, oko 80% uglavnom starijih od 60 godina dok je u Italiji 80% preminulih preko 70g starosti. Karakteristično je da, svi oni ispod 50g starosti koji su podlegli ovom virusu su bili ili gojazni, imali visok pritisak ili imali dijabetes. To znači da su svi imali neku vrstu problema sa Insulinom.

Dr. Merkola se već duže vreme bavi istraživanjem uzroka raznih bolesti i došao je do zanimljivih zaključaka o zdravom životu. Inače je zagovornik mitohondrijske dijete tj. masne, keto dijete uz korišćenje dnevnog posta. 

 

U Budimpešti, 09.04.2020.g. 

Goran Šturanović

Leave a Reply

Your email address will not be published.